Ki kíváncsi Maynard James Keenan önéletrajzára?

Dudich ÁkosHamarosan 2 Comments

Mi! Talán még az is kiderülhet belőle, miért kellett 13 évet várni az új Tool-albumra… vagy nem. Ennél a figuránál sosem lehet tudni. Pont ez benne az izgalmas és őrjítő egyszerre.

Az eredeti, 2016-os kiadású művet Sarah Jensennel írta Maynard és az A Perfect Union of Contrary Things címet viseli, ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy “Ellentmondásos dolgok tökéletes egységben”.

Talán már ennyiből is sejthető, hogy a könyv stílusa abszolút összhangban van a Tool zenéjével. De azért próbáljuk dekódolhatóvá tenni nektek… Íme egy kis ízelítő: “A rocksztár, akinek dalait milliók éneklik, hatalommal bíró személy. Hatalma, mely a világ minden táján, estéről estére színültig megtelt stadionok hallgatóságát képes extatikus magasságokba emelni, maga a sámáni mágia. Maynard James Keenan messze híres a meg nem alkuvó művészi integritásáról és állandó késztetéséről, hogy górcső alá vegye az élet félelmetes dolgait. Így azáltal, hogy hallgatóságát a kollektív tudat árnyoldalára csalogatja át, el is vezeti őket a szembesülésig: mi szükséges a gyógyulásunkhoz és mit jelent maga a gyógyítás.”

Hm… és ez még csak az előszó töredéke, aztán jön a java. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, mielőtt elérnénk a zenekaralapításáig, részletes képet kapunk a kis James korai éveiről, az őt érő hatásokról, hogy megértsük, ki is ő valójában, és milyen utat járt be, míg eljutott oda, ahol ma tart.

Szokás szerint ezt a könyvet is közösségi finanszírozással jelentetjük, meg, vagyis tulajdonképpen ti, Tool-rajongók teszitek lehetővé megszületését, cserébe olcsóbban hozzájuthattok (a későbbi 4620 Ft helyett 3500 forint) és még a nevetek is bekerül az egyik oldal fejlécébe – ez ugye már tradíciónak számít nálunk. Az utalás közleményébe tüntessétek fel, milyen nevet írjunk majd a fejlécbe!

A felhívás hivatalos kezdete: 2019.08.01. A vége pedig: 2019.12.01. És csatlakozzatok az ide kapcsolódó facebook-csoporthoz: 462-en Maynard önéletrajzának magyar nyelvű kiadásáért.

Előre is köszönet minden támogatónak!

Comments 2

    1. Post
      Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .