Ellentmondásos dolgok tökéletes egységben – Maynard James Keenan önéletrajza

3400 Ft

Az eredeti, 2016-os kiadású művet Sarah Jensennel írta Maynard.
A 2020 januárjában megjelent fordítás a következő kiadás alapján készült:

A Perfect Union of Contrary Things
By Sarah Jensen with Maynard James Keenan
Published by Backbeat Books in 2016

Szokás szerint ezt a könyvet is közösségi finanszírozással jelentettük, meg, vagyis tulajdonképpen ti, Tool-rajongók tettétek lehetővé megszületését 🙂

5 készleten

Cikkszám: TOOL001 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Maynard James Keenan

Ellentmondásos dolgok tökéletes egységben

Színész, előadó, zenész, vállalkozó, borász, atléta, író, kíváncsi kalandor – Maynard James Keenan személyében maga a nagybetűs „Művész” archetípusa ölt alakot. A többszörös Grammy-díjas Tool, az A Perfect Circle, és a Puscifer együttesek énekeseként közismertté vált művész mindig is magabiztosan járta útját, követve belső hangját, vezesse az váratlan kanyarokkal teli kihívások felé, vagy épp a helyes irányt jelző véletlen egybeesések mentén.

A társszerző Sarah Jensen – akivel Maynardot több mint 30 éves barátság köti össze – kifinomult irodalmi stílusban meséli el az énekes útját a Közép-Nyugaton eltöltött korai évektől, a hadseregben és a művészeti egyetemen töltött időszakon át, egy bostoni kisállat-kereskedés rövid kitérőjét érintve, az arizonai sivatagig, és végül a nemzetközi hírnévig. Sarah stílusának köszönhetően Maynard története hamar túllép a szokványos életrajzok korlátain, tágabb perspektívába helyezve azt, arra bátorítva az olvasót, hogy kibontakoztassa saját énjét, beteljesítse álmait, és ne engedje feladni személyes integritását, valamint, hogy fáradhatatlanul törekedjen a benne rejlő kreativitás kiaknázására.

A rajongók eddig csupán részleges és felületes betekintést nyerhettek Maynard életébe. Az Ellentmondásos dolgok tökéletes egységben című mű azonban az énekes által jóváhagyott, és az ő segítségével megírt egységes és átfogó biográfia, melyben minden részletre kiterjedő alapossággal megrajzolt képet kaphatunk egy sokoldalú és elhivatott művészről és sikeres bortermelőről. A kiemelt életesemények leírásai szinte filmbe illő drámai stílusban mutatják be kudarcait és sikereit, illetve az életét és művészetét befolyásoló embereket és fordulatokat. A szövegbe ágyazva, Maynard gyakran sajátos humorral anekdotázik családtagokról, barátokról, a tanárairól, és zenész kollégáiról. A narratívát Keenan a saját családi képgyűjteményéből származó fotókkal teszi még érzékletesebbé.

Maynard régi barátja, az amerikai illetőségű látnoki festőművész, Alex Grey előszavában a következő rövid magyarázat olvasható: „Maynard életútjának tanmeséjén keresztül visszatalálhatunk önmagunkhoz, csak hogy szembesüljünk saját művészi kihívásunkkal. Üzenete pedig: legyünk jó értelemben megrészegülve a létezéstől, legyünk igazak önmagunkhoz, és táguljunk kifelé a Mindenségbe, egyre növekvő pörgéssel tovább és tovább.”

Érdekelhetnek még…