FAITH NO MORE KÉPES TESTAMENTUMA

Faith No More képregény magyarul!

Dudich ÁkosBlog, Hamarosan Leave a Comment

Ennek a műnek a története arra az időszakra vezethető vissza, amikor még a Silenos Kiadónak dolgoztam és éppen a Rage Against The Machine-könyvet fordítottam. Ezt Joel McIver, amerikai zenei újságíró rakta össze, és miközben átültettem a mondatait magyarra, arra gondoltam, hogy egy ilyen könyvet akár magam is meg tudnék írni.

A választásom végül a Faith No More-ra esett. Gyakorlatilag mindent elolvastam, amit róluk írtak, könyveket, interjúkat, még a legutolsó eldugott blogot is átböngésztem. Ahogy elkezdtem írni angolul a biográfiát, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a történetük szinte üvölt azért, hogy képregény legyen belőle! 

Miután összeraktam a jeleneteket, megírtam a narrációt és a párbeszédeket, már csak rajzolót kellett találnom. Végül Oravecz Gergő mellett döntöttem, akit még a Yellow Spots zenekar cd-füzete kapcsán fedeztem fel. Ő rábólintott és indulhatott a munka. Kellett azonban hozzá egy befektető is, aki meg tudta finanszírozni a munkát, amíg el nem kezdődik az értékesítés. Ez a mecénás végül Szoldán Márk barátom lett.

Az igazi izgalmak azonban akkor indultak, amikor elkészültünk az első résszel, ami az énekesváltásig tart. Tresó T Tibor segítségével ugyanis sikerült kapcsolatba lépnem a Faith No More basszusgitárosával, Billy Goulddal! Egyrészt szerettem volna tájékoztatni, hogy készül egy ilyen mű, nem akartam vele megkerülni a bandát, amit értékelt. Másrészt engedélyt akartam kérni a nevük és a logójuk használatára, amit meg is kaptam. Harmadrészt szerettem volna tudni, mit gondol a műről: nos, imádta! 🙂 Azt is elmondta, mit változtatna, de persze ezt nem felszólító módban tette. Mi viszont nyitottak voltunk, azt akartuk, hogy őt is jó érzéssel töltse el ez a projekt. Volt, amit kivettünk, volt, amit átírtunk vagy áthelyeztünk, és volt, amit betettünk, mert a sűrű levélváltás közben Billy sokat sztorizott, így új jelenetekkel gazdagodtunk.

Végül, miután Gergő elkészült az összes javítással, már csak annyi feladat maradt, hogy e-bookot varázsoljunk belőle és feltoljuk a képregényt az Amazonra. Ezt is Márk intézte, és most már megrendelheti bárki, szerte a világban, akárcsak a második részt.

Ezután eltelt egy-két év, és rá kellett jönnünk, hogy a képregények szerelmesei különösebben nem rajonganak az e-bookért, így amikor belevágtunk a harmadik részbe (ami egyben az utolsó is), úgy döntöttünk, hogy kihozzuk a Konkrét Könyvek Kiadónál a három részt egyben, fizikai formátumban, magyarul! Ezt a 82 oldalas fekete-fehér képregényt, a Faith No More teljes történetét (napjainkig) felölelő művet lehet most jutányosan előrendelni itt, maga a mű pedig hamarosan, 2020 márciusában jön ki a nyomdából.

Ezúttal sajnos nincs lehetőség rá, hogy az előrendelők nevei bekerüljenek a műbe és Facebook-csoportot sem hozunk létre hozzá, de azért remélem örömmel veszitek majd kézbe!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .