Kijött a nyomdából Scott Ian önéletrajzának magyar kiadása!

Dudich ÁkosUncategorized Leave a Comment

Izgalmakkal teli volt az Anthrax-könyv véghajrája, de immár a postázáson is túl vagyunk, sokan már kézhez is kapták, bent van a könyv a Wave-ben, ott személyesen átvehetik az előrendelők, sőt, már úton van a könyvesboltokba is, ha valaki inkább ott szeretné megvásárolni. Na, de kezdjük az elején!

Scott ugye még tavaly megígérte, hogy Rex Brownhoz hasonlóan ő is ír külön előszót a könyvének magyar kiadásához. Kérdezte, mikorra kell. Mondtam, január közepére bőven jó, így is ráhagytam egy hónapot, ha netán megcsúszna. Azt válaszolta, no problem. Annyira megörültem és annyira biztos voltam a dolgomban, hogy még a sajtóban is megszellőztettem a dolgot. Aztán teltek-múltak a hónapok, előszó sehol, Scott pedig eltűnt, mint az aranyóra. Jó, oké, nyilván turnézik a nyavalyás, de akkor is… Rém ideges voltam, amikor végül kénytelen voltam az anyagot az előszó nélkül leadni a nyomdának. Köcsög rocksztárok… Pedig olyan szépen, ráérősen volt kiszámítva az egész folyamat. Naná, hogy bele kellett köpnie a levesembe ennek a brooklyni bakkecskének!
Szóval, lenyeltem a békát, végül is úgyis ott van benne Kirk Hammett eredeti előszava, az se olyan szar, és már kezdtem is megfeledkezni az egészről. A Pannónia nyomdában beizzították a gépeket, én pedig már a következő projektem felé fordultam, nehogy unatkozzak véletlenül… A rocksztárok meg persze bekaphatják. Február 28-án kellett kigördülnie a könyvnek a nyomdából.

Február 27-én reggel egyszer csak befut Scott előszava emailen. Csak úgy, a semmiből… Bazmeg! Azonnal tárcsáztam Totyót, a bikacsökös emberemet a nyomdában: “Dobjatok el mindent, mindenki emelje fel a kezét, gépek leáll!” Kb, mint amikor az FBI betör valahova… Kérdeztem Totyót, hogy hol tartanak? Hát már a ragasztásnál, mondta. Esélyünk sem volt berakni plusz egy oldalt a könyvbe… Kurva életbe! Rohadjak meg, ha nem oldom meg! – gondoltam magamban. Aztán jött az isteni szikra! Ez a könyv úgyse füles, mint Rexé vagy Maxé. Mi lenne, ha mellékelnénk hozzá könyvjelzőt és azon lenne Scott előszava (úgyse egy hosszú valami)? Totyó azt mondta, megvalósítható… Király! Gyorsan lefordítottam a gitáros faszi szösszenetét, a tördelő/grafikus Németh Balázs pedig egy óra alatt összerakta a könyvjelzőt. Elküldtük Totyónak, újra felzúgtak a Pannónia nyomda gépei és már repkedtek is kifelé a könyvjelzők.

Azért leizzadtunk. Másnap, amikor bementem a nyomdába a könyvekért, három csaj még rakosgatta a könyvjelzőket a könyvekbe… Fura módon nem üdvözöltek kitörő lelkesedéssel, amikor kiderült, hogy én vagyok az ötletgazda, no de több is veszett Mohácsnál… Így történhetett, hogy tegnap, február 28-án úgy postázhattam az előrendelőknek (akik postaköltséget is utaltak) a példányait, hogy ott figyelt benne Scott előző nap írt előszava! Na, ki a fasza gyerek? Természetesen Balázs, Totyó… meg (a képzavart félresöpörve) az a három szegény lány, akik ezer könyvbe rakták be egyenként a könyvjelzőt…


Ma befejeztem a postázást, a Wave lemezboltba (Bp. 6. ker. Révay u. 1.) bevittem egy nagy adagot, úgyhogy ott bárki át tudja venni, aki személyes átvételt választott előrendeléskor, illetve meg is vásárolható itt (a bolti ár 4200 Ft). A Popshopban szintén kapható már a könyv, és immár úton van a Libri könyvesboltokba is. Ergo, legkésőbb hétfőn már az egész országban kapható lesz A gitáros faszi az Anthraxből!

Nem maradt más hátra, mint a könyvbemutató megszervezése, ez ügyben még jelentkezem 🙂

Rock!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .