Színpadon a Korai Öröm

3100 Ft

Megszámlálhatatlan szív energiája került ebbe a történetbe, amelyben végigjárjuk a Korai Öröm kiszámíthatatlan és elkerülhetetlen fordulatokkal, lehetetlen sztorikkal és kalandokkal teli 30 éves pályáját.
A Korai Öröm stílusát senki nem tudja meghatározni, a zenekarnak soha nem volt menedzsere és kinevezett vezetője. Maguk a zenészek sem tudják pontosan felsorolni, hányféle formációban léteztek.
Ám ez a Korai Öröm Szentpétervártól Dublinig bejárta Európát, nagyszínpados volt a Sziget és az Ozora fesztiválon, kétszer is az év koncertzenekarának választották, fellépett a Fővárosi Nagycirkuszban, a Rudas fürdőben és a Katona József színházban, és közönsége 30 év után is ugyanolyan önfeledt táncba kezd a koncertek alatt, mintha nem is múlna az idő.
Tarts velünk, kalandozzunk együtt 30 évet a pszichedelia ösvényén!
Megjelenés: 2020 november vége.

Cikkszám: KORAI001 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

“Mi voltunk a Prodidzsáj!”
Ebben az évben először lépett fel a Korai Öröm a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán. Ez volt a híres, legendás beugrás a Prodigy helyére. Kovács Tamás segített felidézni a koncert előtti eseményeket:
 Hogy jutott eszedbe, hogy a Korai Öröm lehet a beugró?
 A Korai Öröm akkor topon volt, ezt a jellegű zenét más nem nagyon csinálta. Két nappal előtte voltam Korai bulin, láttam, hogy kurva sokan vannak, tele van velük a színpad, hangosak, szólnak, mint az állat. Gondoltam, ha megkapják azt a vizuált, amit a Prodigy és a nagy projektorokkal vetítenek, nem akármilyen élmény lesz. Tehát rákérdeztem: van bulitok? Az ajánlatom: szombat este főidő, Nagyszínpad. Csak néztek, hogy mi van??
 Elképzelem, ahogy a zenekart alkotó embertömeg megjelenik a színpadon…
 Nem volt mindennapos látvány: nagy arzenállal vonultak fel, toronyóra lánccal. Az emberek csak nézték, hogy ki ez a szedett-vedett társaság, kurva sokan vannak, didgeridoo-val, volt, aki szőnyeget hozott magának. Már a soundcheck során mondták a multimédiás roadok, akik a világ legnagyobb produkcióin dolgoztak, hogy “megjöttek a szakadtak, bazdmeg, mi lesz itt?”.
 Ezek után milyen lett a produkció?
 Este a srácok feljöttek, és életük legjobb koncertjét csinálták meg, annyira jól sikerült, hogy szerintem benne volt a Sziget huszonöt évének tíz legjobb koncertjében, mintegy hatezer koncert közül. Ez az, amikor érzed, hogy lejön a karizma a színpadról. És működött az egész.
A koncert után Vécsi Tibi fél órán keresztül ordítozott, hogy “Mi voltunk a Prodidzsáj”.