ICE-T – Egy gengszter útja Hollywoodig

4990 Ft

Megjelenés 2024 május végén!
Ice-T
egy hiphop-ikon, a gangsta rap stílus megteremtője. A tévénézők Odafin „Fin” Tutuola nyomozóként is ismerhetik az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály című sorozatból. Ám Ice-T igazi története ott kezdődik, ahol a hírverés és a címlapok véget érnek.
Az ICE-T – Egy gengszter útja Hollywoodig egy nyers, cenzúrázatlan önéletrajz, amelyben Ice-T nem fél kimondani a véleményét, bármilyen témát érint is élete bemutatása közben. Árvaként nőtt fel a bandáktól hemzsegő Los Angeles South Central negyedének utcáin, aztán négy évet húzott le az amerikai hadseregben a „Tropic Lightning” (Trópusi villám) néven emlegetett 25. gyaloghadosztály katonájaként, majd visszatérve a civil életbe, profi betörővé és nagymenő stricivé avanzsált. Végül egy kis híján végzetes autóbaleset formájában megkapta azt a sorsfordító jelet, aminek hatására szakított a bűnözéssel, a saját útjára lépett, és istenadta tehetségének köszönhetően nemzetközi sztárrá vált. A raperként már befutott Ice-T közben megalakította a Body Countot, egy metálbandát, amely Milánóban épphogy megúszta a lincselést, a frontember pedig sokáig küzdött az önjelölt cenzorokkal a Cop Killer (Rendőrgyilkos) című slágerük miatt. Hollywoodi karrierje pedig csak ezután kezdődött.
Popkulturális pályafutása őszinte bemutatása közben, mintegy mellesleg, soha nem hallott történeteket oszt meg olyan barátairól, mint Tupac, Dick Wolf, Chris Rock és Flavor Flav. Végül, de nem utolsósorban, Ice-T elmondja kendőzetlen véleményét a házasságról, a monogámiáról, a hiphop-szcéna aktuális állapotáról, a filmiparról, valamint legfrissebb szenvedélyéről, a harcban álló bandák közötti közvetítésről, és a veszélyeztetett fiatalok mentorálásáról.

Leírás

Ízelítőként, íme pár életvezetési tanács attól, aki túlélte LA véráztatta utcáit és eligazodott a hollywoodi filmstúdiók hasonlóan kegyetlen útvesztőiben:
Az élet nem a földi javakról szól, hanem a tapasztalatokról, amiket szereztél. Nem véletlenül nincs csomagtartó a halottaskocsin.
Ahogy haladsz az ösvényeden, folyamatosan fejlődsz. Ne hagyd, hogy a kis halak visszarántsanak a mélybe!
Nem jó, ha mindenre be vagy rágva, csak arra legyél dühös, amire kell, de arra kurvára!
A nagy játékosok sosem hazudnak a nőknek, ők úgyis mindig átlátnak a szitán. Ha füllentesz és sunnyogsz, attól nem leszel nagymenő, csak kamugép.
Ebben a játékban a nézőknek, kommentátoroknak és kritikusoknak sose jár trófea, csak a játékosoknak.
Ha egy üzleti tárgyalás során valaki könnyű pénzről beszél, azonnal lépj le, mert ilyen nem létezik.
Gyakran megkérdezik tőlem, hol tanultam meg színészkedni. A válaszom: a bíróságon.
Nincs szükséged jachtra, csak egy jachttal rendelkező barátra.
Azt mondták, nem élem meg a 21. születésnapomat, így azóta ajándékként tekintek minden napra.