anthrax könyv hátsó borító

Célegyenesben Scott Ian önéletrajzának magyar kiadása

Dudich ÁkosImpresszum Leave a Comment

Régi restanciát tudok le ezzel az írással, hiszen nem nagyon tudtam időt szakítani arra, hogy kommunikáljam kifelé a történéseket, csak törtünk előre, mint jégtörő hajó a zajló Dunán. Most azonban megválaszolok minden kérdést, ami felmerülhetett bennetek az utóbbi hónapok során.

Az idő- és energiahiány az oka annak is, hogy ehhez a könyvhöz nem készült külön facebook-csoport, bár többen jelezték felém, hogy lenne rá igény, de erre most egyszerűen nem volt agyam. Mindenesetre ígérem, hogy a következő könyvhöz csinálunk ismét! Ez azonban nem a Tony Iommi-biográfia lesz, mert arra már lecsapott a Cser Kiadó, így kiesett a lehetőségek közül. Inkább nem is teszem publikussá, kik vannak még versenyben.

Na, de térjünk vissza Scott Ian könyvéhez! A fordítási munkálatok még 2016-ban befejeződtek, a lektorálásnak / szerkesztésnek pedig januárban értem a végére. Nem volt gyerekjáték, mert Iannek komoly beszélőkéje van, kb másfélszer olyan vastag könyvre számítsatok, mint Rex vagy Max esetében! A korrektorunk az első felét még tavaly leellenőrizte, a második felét pedig február első hetében tudta le.

Közben elkészült az első és hátsó borító, valamint a gerinc, remélem mindenki tetszését elnyeri! Ezúttal a belső képekkel egy csomagban a borítót is megkaptuk Scott ügynökségétől, így az eredetihez a megszólalásig azonos borítóval vehetitek kézbe a magyar kiadást. Valamiért a hátsó borítót is kifejezetten megszerettem, de tényleg nem tudom megmagyarázni miért. Lényeg a lényeg, a könyv immár tördelés alatt van, jövő héten megy nyomdába és hó végére remélhetőleg már becsomagolva áll majd az udvaron.

Szóval elvileg minden szép és jó, de persze csoda lenne, ha minden ilyen simán menne. E mögé a könyv mögé ugye beállt a Konkrét Könyvek Kiadó, meg is vásárolta a jogokat, ahogy azt illik, de az egyéb költségekben sajnos nem tudott segíteni, hála Matyi Dezsőnek, illetve az Alexandra-botránynak, ami kb minden könyvkiadót durván megkárosított az országban. Nem könnyű túlélni a becstelen tolvajok világában.

Facebook-csoport és Pityesz hiányában persze nincs annyi előrendelőnk, mint szokott, vagyis komoly rés támadt a büdzsében, de most már nem állunk meg csak azért sem, szépen kiegészítem a hiányt a saját zsebemből, aztán majd lesz valami. Mindenesetre kedd reggelig (14-e) még tudtok előrendelni, ami nagy segítség. Ide be is passzintom a kedvenc Anthrax-számomat, mert pont idevág:

Ami jobban izgat, hogy megérkezik-e Scott exkluzív előszava a magyar kiadáshoz, amit január közepére ígért. Lehet, hogy földhöz vágom a laptopomat, ha nem érkezik meg keddig.

A hab a tortán pedig, amikor szakavatott trollok kóstolgatják a magyar kiadás címét. Íme az eredeti: “I’m the Man – The story of that guy from Anthrax”. Az “I’m the Man” lefordítását gyorsan feladtam, egyrészt, mert ez egy híres Anthrax-szám címe, másrészt mert Ganxsta Zoli már ellőtte a “Ki a fasza gyerek?” poént. Így benne hagyni meg elég semmitmondó lenne, ezért inkább az alcímre koncentráltam, aminek a hangulatát és stílusát szerintem tökéletesen tükrözi a végleges cím: “A gitáros faszi az Anthraxből”. Utalva arra, hogy Scott is számtalanszor átélte, hogy nem tudták a nevét, és csak így utaltak rá. Ez az ő élete, ő így élte meg. Elismerem, hogy rendhagyó cím, de legyünk már egy kicsit bátrak! Mint amikor egy cikkhez a hátsó borítót passzintja az ember kiemelt képként…

Több nyűgöm nincs, a könyv célegyenesben, minden előrendelő neve (aki utalt is) felkerül fejlécbe, mindenki megkapja a példányát, március 12-én pedig bulizunk egy hatalmasat! A koncert előtti könyvbemutatóról még nem tudok részleteket mondani, mert előbb egyeztetnem kell a Concert Music szervezőivel, akik egyébként végtelenül konstruktívan állnak hozzánk és mindenben segítenek.

Kitartás és előre!

A gitáros faszi az Anthraxből

Már csak néhány napig akciós!

Megrendelem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .